Ribs & Blues in Raalte: dag 2/3 - Salland1 (2024)

Leestijd: 5 minuten

Na een succesvolle eerste dag begint dag 2 van Ribs & Blues in Raalte. Het zonnetje schijnt, de muziek knalt door de speakers en het festivalterrein is gevuld met bezoekers. In deze liveblog word je op de hoogte gehouden van dag 2 van het festival.

23:45 uur: Aynsley Lister
De laatste act van vandaag is Aynsley Lister. Aanvankelijk zou Popa Chubby de tweede dag van het festival afsluiten, maar vanwege gezondheidsredenen moest hij zijn Europese tour afzeggen. “Met 24 internationale acts kan er altijd wat gebeuren”, vertelt voorzitter Ton Groot Beumer van Ribs & Blues over het nieuws van Chubby. “Het is jammer dat Popa moet afzeggen, maar onze line-up is met Lister weer compleet en hij is zeker niet de minste vervanger. We zijn er heel blij.” Lister staat tot 1 uur op de Mainstage.

22:45 uur: Dawn Brothers uit Rotterdam
Tot kwart voor 12: Dawn Brothers! De organisatie van Ribs & Blues vertelt over de band: “Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordtonherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul ogenschijnlijk moeiteloos worden vermengd tot een onweerstaanbare co*cktail.” De band staat op de Delta stage.

22:00 uur: Philip Sayce
De 48-jarige Philip Sayce staat tot 11 uur op de Mainstage! Sayce heeft al eerder opgetreden op het bluesfestival, namelijk in 2010.

21:10 uur: Dronken persoon aangehouden
De politie heeft een dronken persoon staande gehouden: “Helaas bleef deze erg vervelend en agressief aanwezig, waarna wij de persoon hebben aangehouden”, meldt de politie op Instagram.

21:00 uur: Vijfkoppige band Gumbo Kings met funky groove
De band Gumbo Kings betreedt het podium! De organisatie van Ribs & Blues over de act die tot 10 uur te horen is op de Delta stage: “Een vijfkoppige band die de funky groove van New Orleans vermengen met de rauwe deltablues en de soulvolle melodieën van het oude Memphis.”

20:15 uur: Sean Webster, rasartiest uit het VK
Begin maart vond zijn eigen festival nog plaats: Sean Webster’s Blues All-Nighter. Zeker geen onbekende naam in de muziekwereld dus, laat staan in de blueswereld. Ook hij treedt een uur lang op tijdens Ribs & Blues; tot 21:15 uur op de Mainstage.

Ribs & Blues in Raalte: dag 2/3 - Salland1 (1)

20:00 uur: Vriendengroep Eerbeek
De bezoekers van Ribs & Blues komen niet alleen uit Raalte. Het bluesfestival trekt ook veel mensen (ver) buiten de regio aan. Zo ook deze vriendengroep uit Eerbeek, Gelderland.

19:15 uur: Jax Hallow
Voor nog meer muzikaal talent ben je op de Delta stage aan het juiste adres. Jax Hollow treedt tot 20:15 uur op.

18:30 uur: Eric Steckel live op Mainstage
Tijd voor de 7e act van vandaag: Eric Steckel! De zanger, gitarist, tekstschrijver en producent is geboren in Pennsylvania (Amerika) en heeft maar liefst 12 albums uitgebracht. Hij vertoont zijn gitaarkunsten tot half 8 op de de Mainstage.

17:30 uur: Bertolf
Voor velen geen onbekende naam meer: Bertolf. Naast solo-artiest ook lid van het trio Musketiers, samen met Paskal Jakobsen van BLØF en Paul de Munnik. Hij staat tot 18:30 uur op de Delta stage. Binnenkort komt er een reportage met Bertolf op deze website.

16:45 uur: 50 jaar Barrelhouse (afscheidstour)
Na meer dan 2000 optredens in 50 jaar stopt Barrelhouse definitief. Tijdens hun afscheidstour treden ze ook op bij Ribs & Blues. Je kunt tot 18:00 uur genieten van hun muziek in Raalte op de Mainstage. Op 7 december staat de band ook nog in het Holstohus in Olst. Houd deze website in de gaten voor een interview met Barrelhouse.

16:30 uur: afscheid bestuursleden
De vier bestuursleden: Ton Groot Beumer, Dick Exel, Laurens Veltmaat en Frans Rouwenhoff hebben afscheid genomen. De organisatie bedankt hen voor alle mooie jaren: “Dik verdiend.” De bestuursleden hebben een persoonlijke gitaar als afscheidscadeau gekregen.

Ribs & Blues in Raalte: dag 2/3 - Salland1 (11)

16:00 uur: AJ Plug live
De heerlijke muziek van Nikki Hill echoot nog na, maar aan de andere kant van het festival staat AJ Plug al klaar. Tot 5 uur staat zij op de Delta stage. Volgens de organisatie wordt de zangeres gezien als een van de meest indrukwekkende blues-rock ladies die de Nederlandse bluesrock- en rootsscene de laatste jaren heeft voortgebracht. Houd deze website in de gaten voor een interview met AJ Plug.

15:30 uur: Minder bezoekers uit Raalte, omdat het geld kost
In de liveblog van gisteren was te zien dat het erg druk was bij de muntenverkoop. De muntenverkopers zitten op een plek waar ze alles mooi kunnen overzien en wisselen elkaar in groepjes af. Wel zien ze minder Raaltenaren dan gebruikelijk. Dit komt, denken ze, omdat er nu betaald moet worden om het festival binnen te komen: “Voor de kinderen is er wel een speciale hoek die gratis toegankelijk is, maar dan moeten de ouders nog wel betalen.”

15:00 uur: Nikki Hill live op de Mainstage
Nikki Hill is begonnen met optreden. De Amerikaanse zangeres wordt ook wel ‘The New Queen of Rock ‘n Roll’ of ‘The Southern Fireball’ genoemd. Nikki Hill staat tot 4 uur op het podium.

14:20 uur: bestuursleden krijgen grote verrassing
Bestuursleden van het eerste uur zijn zojuist verrast. Ze zitten nu in een zilveren limousine en krijgen een helikopervlucht aangeboden boven het festivalterrein. Vanmiddag om half vijf neemt het publiek afscheid van voorzitter Ton Groot Beumer, penningmeester Dick Exel, Laurens Veltmaat (terrein en techniek) en Frans Rouwenhoff (sponsoring en relatiebeheer). Zij geven na deze editie van Ribs & Blues hun stokje door. Tijdens het afscheid wordt een video laten zien die in de limousine en helikopter is gemaakt.

14:15 uur: eerste op de Deltastage
De Robbert Duijf Band is de eerste act die tijdens deze 26ste editie de Delta stage mag gaan betreden. Dit podium staat op de Domineeskamp in Raalte. De band treedt tot kwart over 3 op.

14:00 uur: Lege bekers inleveren voor een goed doel
Op Ribs & Blues wordt flink wat gedronken. Voor al dat drinken zijn veel bekertjes nodig. Op het festival bevindt zich een inleverpunt waar je je lege bekers kan inleveren voor een goed doel: “Wij doneren aan Muziekids”, vertelt de organisatie. “Gun zieke kinderen muziekplezier.” Het inleverpunt vind je op het grote veld bij de Mainstage.

Ribs & Blues in Raalte: dag 2/3 - Salland1 (18)

13:30 uur: band Harlem Lake is begonnen
De eerste act van vandaag is Harlem Lake. De band trad in 2022 al eens op bij het festival. De organisatie vertelt: “Harlem Lake is zonder twijfel dé bluesrocksensatie van Nederland. Ze wonnen de Europese Blues Challenge en tourden door Europa. De band beweegt zich soepel tussen blues, rock, funk, americana en soul.” Tot half 3 staat de band op de Mainstage.

13:00 uur: dag 2 officieel begonnen
De tweede dag van het bluesfestival is officieel begonnen! Veel plezier allemaal!

12:30 uur: Alle harde werkers bedankt!
Alle harde werkers die ervoor hebben gezorgd dat het terrein weer schoon en klaar is voor gebruik: bedankt! Over een half uur begint dag twee van het driedaagse festival.

10:00 uur: Anouk bedankt Ribs & Blues
Zangeres trad gisteren op als tweede act. Op Instagram bedankt ze Ribs & Blues (zie foto hieronder).

Ribs & Blues in Raalte: dag 2/3 - Salland1 (22)

Terugblik dag 1:
Klik hier om dag 1 her te beleven!

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Ook interessant:

Ribs & Blues in Raalte: dag 2/3 - Salland1 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5871

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.