"Putins filosof" klar med dødsliste til løsladt lejemorder (2024)

Krigen i Ukraine

Russiske Vadim Krasikov var led i den storstilede fangeudveksling 1. august, og står det til Putin-støtte skal han straks i arbejdstøjet igen.

Den røde løber var rullet ud for lejemorderen i den sorte Adidas-trøje med den navyblå kasket, da han efter fem år i tysk fangenskab atter satte fod på russisk jord.

Den første til at kramme Vadim Krasikov, da han landede i Vnukovo-lufthavnen uden for Moskva, var Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Min kære Krasikov, skynd dig at få lidt hvile. Vi har så meget, vi skal have udrettet

Alexander Dugin på Telegram

Vadim Krasikov blev 1. august løsladt som led i en storstilet fangeudveksling og er ifølge Putin en af moderlandets "rigtige patrioter".

Han er dømt for det såkaldte Tiergarten-drab i 2019, hvor han ved højlys dag skød og dræbte den tidligere tjetjenske oprørsleder Zelimkhan Khangoshvili i en park i det centrale Berlin.

Dugins dødsliste

58-årige Krasikov er nu atter på fri fod, og meget tyder på, at agenten, som ifølge Tyskland har tilknytning til den russiske efterretningstjeneste FSB, ikke står til at gå på tidlig pension.

I hvert fald er der allerede nu bud efter hans dødbringende kvalifikationer fra den russiske ultranationalist Alexander Dugin, som er kendt for at være en af Putins mest loyale støtter.

Dugin er tidligere blevet omtalt som "Putins hjerne" og "Putins filosof”, fordi hans ideer om Ruslands plads i verden synes at inspirere den russiske præsident.

Dugins datter, Darja, blev i 2022 dræbt af en bilbombe i udkanten af Moskva. De russiske myndigheder mener, at ukrainske agenter havde plantet bomben, der var tiltænkt Alexander Dugin, som skulle have været med i bilen.

"Putins filosof" klar med dødsliste til løsladt lejemorder (2)

I to opslag på beskedtjenesten Telegram kommer Dugin med en række bud på, hvem lejemorderen Krasikov bør rette sit sigtekorn mod nu, hvor han igen er en fri mand.

- Min kære Krasikov, skynd dig at få lidt hvile. Vi har så meget, vi skal have udrettet, skriver Alexander Dugin og lister blandt andre en række ukrainske embedsmænd og politikere op som potentielle mål.

Se ogsåPutins filosof så sin datter dø – ny partisangruppe truer med flere drab

Hyperpatriotismen stortrives

Listen tæller desuden den anerkendte, undersøgende journalist Christo Grozev, som selv har delt Dugins Telegram-opslag på X.

- Den fascistiske russiske ideolog Dugin opfordrer Vadim Krasikov til at dræbe en række personer, inklusive mig, eller i det mindste lære sine kolleger, hvordan det skal gøres. Hans russiske disciple bifalder det, skriver Grozev.

Den bulgarske journalist arbejder blandt andet for mediet Bellingcat, der står bag flere afsløringer om russiske lejemordere, agenter og efterretningstjenester. Han er også kendt for sine tætte bånd til den afdøde russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

"Putins filosof" klar med dødsliste til løsladt lejemorder (4)

Flemming Splidsboel, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, maner til besindighed og mener ikke, at Christo Grozev og den politiske top i Kyiv behøver at ligge søvnløse om natten.

- Dugins dødsliste skal ses som et udtryk for den generelle hyperpatriotisme, der stortrives i Rusland, hvor det handler om at overgå hinanden med vilde udmeldinger. Vi ser også jævnligt russiske tv-værter råbe op om at angribe Vesten med atomvåben, siger Flemming Splidsboel til TV 2.

- Samtidig er det et udtryk for den rådvildhed, der er i Rusland efter Ukraines indtrængen i Kursk-regionen, tilføjer han.

Se ogsåPutins filosof: - Vi er på kanten af Tredje Verdenskrig

Dugin i skyggen

Seniorforskeren mener, at Alexander Dugin har mistet en del af sin indflydelse og betydning i Kremls korridorer.

- Han er stadig en interessant person, men i mine øjne får han for meget opmærksomhed. Dugin er gledet ud i skyggen i takt med, at han er blevet mere og mere rabiat, siger han.

Flemming Splidsboel tvivler desuden på, at Putin og den russiske efterretningstjeneste vil sende netop løsladte Krasikov afsted for at gøre sit beskidte arbejde.

- Selvfølgelig skal man tage det seriøst, fordi Rusland har interesse i at likvidere den politiske top i Kyiv. Men Krasikov er damaged goods og i flere efterretningstjenesters fokus, så han er ikke førstevalg til at blive sendt på opgave i Ukraine, lyder det fra Flemming Splidsboel.

Se ogsåFrigiven russisk fange "ville ikke være en del" af omstridt udveksling

26 fanger – 10 russere og 16 fra Vesten – indgik i udvekslingen i forrige uge. De frigivne amerikanere var avisen Wall Street Journals journalist Evan Gershkovich, eks-marinesoldat Paul Whelan og den amerikansk-russiske journalist Alsu Kurmasheva.

Udover Vadim Krasikov tæller listen over hjemvendte russere blandt andre Roman Seleznev, som i USA var idømt 27 års fængsel for hacking og salg af kreditkortoplysninger.

Også parret Artem Dultsev og Anna Dultseva, der var dømt for spionage i Slovenien, og havde foregivet at være et argentinsk par, blev løsladt og er nu hjemme i Rusland.

"Putins filosof" klar med dødsliste til løsladt lejemorder (2024)
Top Articles
David Muir - ABC News, Parents & Education
Taiwan at the edge of chaos
Parke County Chatter
Form V/Legends
Comforting Nectar Bee Swarm
A Complete Guide To Major Scales
Is Sportsurge Safe and Legal in 2024? Any Alternatives?
Melfme
Yi Asian Chinese Union
Evita Role Wsj Crossword Clue
Sotyktu Pronounce
Otr Cross Reference
Buying risk?
Med First James City
Https E24 Ultipro Com
Directions To O'reilly's Near Me
800-695-2780
Traveling Merchants Tack Diablo 4
Curver wasmanden kopen? | Lage prijs
Allybearloves
Bekijk ons gevarieerde aanbod occasions in Oss.
Raz-Plus Literacy Essentials for PreK-6
Jenna Ortega’s Height, Age, Net Worth & Biography
Craigs List Tallahassee
Wkow Weather Radar
Kingdom Tattoo Ithaca Mi
Netwerk van %naam%, analyse van %nb_relaties% relaties
Violent Night Showtimes Near Amc Dine-In Menlo Park 12
Dal Tadka Recipe - Punjabi Dhaba Style
Masterbuilt Gravity Fan Not Working
Hwy 57 Nursery Michie Tn
Redbox Walmart Near Me
Grand Teton Pellet Stove Control Board
"Pure Onyx" by xxoom from Patreon | Kemono
Unlock The Secrets Of "Skip The Game" Greensboro North Carolina
Gold Nugget at the Golden Nugget
Viewfinder Mangabuddy
“Los nuevos desafíos socioculturales” Identidad, Educación, Mujeres Científicas, Política y Sustentabilidad
Evil Dead Rise (2023) | Film, Trailer, Kritik
Wlds Obits
Sofia With An F Mugshot
Dragon Ball Super Super Hero 123Movies
Timothy Warren Cobb Obituary
How To Get To Ultra Space Pixelmon
Terrell Buckley Net Worth
Bonecrusher Upgrade Rs3
Identogo Manahawkin
Jimmy John's Near Me Open
Tanger Outlets Sevierville Directory Map
Dumb Money Showtimes Near Regal Stonecrest At Piper Glen
Swissport Timecard
Invitation Quinceanera Espanol
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6041

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.